logo riaps
riaps.cz

Mgr. Olga Trunečková


Mgr. Olga Trunečková Mgr. Olga Trunečková
vedoucí služby, sociální pracovnice, adiktolog

Podrobné informace

olga.truneckova@riaps.cz

 

V sociální práci se pohybuji již od roku 1995, kdy jsem pracovala jako kurátorka pro mládež. V Riapsu pracuji s uživateli návykových látek více jak 20 let. Na Kontaktním centru jsem v pozici sociální pracovnice a v adiktologické ambulanci v pozici adiktoložky.

Dlouhodobě se věnuji tématu žen a závislostí. K mojí oblíbené cílové skupině patří i lidé bez domova. Zajímají mě taková témata, jakými jsou obhajoba práv klientů a kritická sociální práce, zejména antiopresivní přístupy. Z tohoto důvodu se také podílím na destigmatizačních akcích, jako je Noc venku, i akcích které pořádáme v rámci naší organizace.

Na UHK jsem vystudovala obor sociální práce a sociální politika, na 1 LF UK akreditované kvalifikační vzdělávání v oboru adiktolog. Kromě toho jsem absolvovala tříleté teoretické studium psychoterapie na Pražské psychoterapeutické fakultě. Aktuálně jsem v pětiletém výcviku, zaměřeném na postmoderní psychoterapii a kromě velké řady kurzu mám dokončený kurz rodinného poradenství pro pomáhající pracovníky.

Jsem certifikátorka kvality drogových služeb, konzultantka v sociálních i adiktologických službách a lektorka vzdělávacích kurzů.

 

zpět na seznam pracovníků